Äänitteistä


Tietoa äänitteistä

Äänitteen kuunteluohje

Tietoa psyykkauksesta

Käyttäjäkokemuksia

Äänitteiden kuunteluohjeita

Verkkokaupasta ostettavat äänitteet ovat mp3-muodossa ja niitä voi kuunnella esimerkiksi tietokoneella tai Mp3-soittimella.
Kaupassa on saatavilla myös mp3-soittimia, joihin laitamme valmiiksi halutut äänitteet.

Kunntelutekniikasta

Äänitteitä tulee kuunnella säännöllisesti, jotta niistä saa parhaan mahdollisen tuloksen. Voit hyödyntää äänitteitä lääketieteellisen hoitosi tukena. Kuuntelemalla äänitteitä säännöllisesti voit tehostaa parantumisprosessia.

Kuuntele vaikka ensin aamulla herättyäsi ja toisen kerran iltapäivällä esim. kello 15-18 välillä. Kolmannen kerran voit kuunnella juuri ennen nukahtamista sängyssä.

Kuuntele äänitteitä makuuasennossa rauhallisessa paikassa silmät suljettuina. Kuuntelun alussa rauhoitu ja keskity kuuntelemaan.

Ajatustesi harhaileminen kuunnellessa ei ole haitaksi. Jos ajatukset harhailevat niin, anna niiden harhailla, älä stressaannu siitä. Voit tauottaa äänitteiden kuunteluasi vaikkapa nauttimalla välillä rauhallisesta klassisesta musiikista.

Äänitteen kuuntelu ei aiheuta väsymystä tai muita haitallisia oireita. Jos äänitteen kuuntelun aikana tulee jokin häiriötekijä, kykenet heti toimimaan virkeänä. Älä kuuntele äänitteita autoa tai koneita ajaessasi.

Kunntelun vaikutuksesta

Äänitteen kuuntelu saattaa nostaa tietoisuuteen ja käsittelyyn jonkun vanhan asian. Se vanha asia siis purkautuu. Tämä asian käsittely vapauttaa lopullisesti sen aiheuttamasta ahdistuksesta.

Kun asia on nousemassa tietoisuuteen on kuitenkin mahdollista, että asianomainen välttää kaikin keinoin asian käsittelyä. Siksi hän keksii erilaisia tekosyitä välttääkseen käsittelyn: "En mä viitsi/halua kuunnella niitä." "En mä viitsi/halua kirjoittaa aamuisin" "En mä ehdi semmosta" "Turhanpäiväistä puuhaa" jne loputtomiin.

Jos asianomainen sietää ja tietää, että ahdistus on ohimenevää, kun sitä käsittelee, hän kaikesta huolimatta seuraa ohjeita. Mitään hokkupokkus keinoja ei ole ja asianomainen itse joutuu kohtaamaan asiansa. Ulkopuolinen voi antaa vain ohjeita.